Elixir of the Sea

Ahogy a hullámok és az áramlatok formálják a partokat, faragják Costa Brava kőszikláit, a borok ízvilágát is teljesen egyedülálló módon alakítják …

Úgy, ahogy arra csak a tenger nyers ereje képes.

A bor..

… hogy ELIXÍR-ré váljon, hosszú utat kell megtennie. Ez az út a híres Spanyol borvidéken, Priorat-ban kezdődik.

Boraink a régió egyik legősibb borászatában készülnek. Az évszázadokkal korábban ezeket a földeket művelő szerzetesek eljárásait új, korszerű technológiákkal kombinálják.
Az itteni vörös agyag, és palás kőzet alapú talaj, egy különleges ízvilágot ad a bornak.

Costa Brava méltán lett híres a gazdag tengeri élővilágáról.

Boraink azokban a vizekben érlelődnek, amelyek a Cap de Creus és a Medas-szigetek nemzeti parkjait ölelik körül tiszta és tápanyagban gazdag áramlataikkal. A tenger állandó mozgása finoman ringatja palackjaink bölcsőjét.

Ez az a hely, ahol az anyatermészet veszi őket gondjaiba.

Sharon1-1-scaled

„Gergő és Mariona elkötelezettsége a minőség, az innováció és a csak a legjobb partnerekkel való együttműködés iránt megmutatkozik az ElixSea borok minden cseppjében.

Elegáns, mégis erőteljes, minden üveg egyedi műalkotás.

Minden borkedvelőnek ki kell próbálnia!”

Sharon Grundy

DipWSET, WSET oktató és a Wine Courses Barcelona alapítója

Heiko-1

„Eleinte szkeptikusak voltunk, hogy vajon a tenger alatt érlelt bor meghaladja-e a pincében érlelt bor minőségét.

A LegaSea első poharától borszakértői csapatunk kétségek nélkül meg volt győzőve a tenger alatti bor elképesztő minőségéről és ízéről.

Ügyfeleink is el voltak ragadtatva – az első évjárat napokon belül elfogyott!”

Heiko Schimeczek

A Collectors Wine World ügyvezető igazgatója- Az ElixSea kizárólagos partnere Németországban

DE_PASSPORT

„Lehetőségem volt részt venni egy közvetlen összehasonlításos elemzésen a 6 hónapig a pincében tárolt bor és az ugyanez idő alatt 20 méterrel a tenger fenekén tárolt bor között. Rendkívüli tapasztalat volt.”

Ángeles Tegtmeyer

Dipl.WSET,nemzetközi borkereskedelmi tanácsadó

Tenger alatti pincészetünket..

.. innovatív technológiával terveztük, több éves tenger alatti kísérletezés tapasztalatával. Érlelő bölcsőinket úgy fejlesztettük ki, hogy azok elősegítsék a tengeri élővilág fejlődését a területen, menedéket biztosítsanak a kisebb élőlényeknek és optimalizálják a borok fejlődését a tengeri áramlatok által. Több tapasztalt kutatócsoport, mint például a CSIC és az UdC is segíti ezen munkálatainkat.

Elkötelezettség

Az Elixsea Beverages elkötelezett támogatója bolygónk egészsége megőrzésének. Szoros együttműködésben állunk szervezetekkel, alapítványokkal és kutatóközpontokkal egy új víz alatti ökoszisztéma létrehozása, védelme, és népszerűsítése érdekében.

Rólunk

Borbély Gergő

Hogyan került egy üveg magyar bor a thaiföldi dzsungel közepére, és hogyan tanultak meg a spanyol borok merülni?

Borrajongó és búvároktató vagyok. Búvármunkáim révén több helyre eljutottam Délkelet-Ázsia meleg tengereitől Izland jéghideg, kristálytiszta tavaiig. Cápa merülések, vulkanikus tavak, gleccseres vízesések, rejtett barlangok … számtalan kaland. E kalandok során két dolog állandó társammá vált. Az egyik, egy üveg bor apám kis pincészetéből, ahol régtől a legjobb ötletek születtek. A másik a párom, Mariona, akivel szerencsés vagyok megosztani ezeket a kalandokat és különleges pillanatokat. Egy éjszaka egy őrült túranap után 2017-ben, a thaiföldi dzsungel mélyén kortyolgattuk az utolsó üveg bort, amit otthonról hoztam. A tökéletesség gondolatáról beszélgettünk. A szenvedély, a kaland és a hobbi együttvéve. Ez volt az az éjszaka, amikor megszületett cégünk koncepciója.

Rengeteg tanulás, kutatás, kísérlet várakozásainkkal és álmainkkal. Valami nagy dologra készültünk: megragadni a szenvedély, a bor és a kaland lényegét. Így kelt életre az elixSea, avagy a tenger elixírje.

A különleges pillanatokhoz. A világ legjobb borait kutatjuk fel, amelyeket hozzáértő szeretettel és szenvedéllyel készítettek. Ezután hozzáadjuk a kaland ízét, hogy megoszthassuk azokkal, akik épp arra a bizonyos fontos beszélgetésre készülnek életük álmáról (akár a dzsungelben, akár otthon).

Mariona Alabau Peyra

Kettős diplomát szereztem környezettudományból és táplálkozástanból, bár mindig is a természet volt az, ami a legnagyobb helyet kapta a szívemben. Ezért végeztem el a biológiai sokféleség megőrzésének mesterképzését. Tanulmányaim és munkám során egyre többet tudtam meg a természet törvényeiről, és rájöttem, hogy meg kell változtatnunk az erőforrásaink felhasználásának módját. A tenger iránti szenvedélyem miatt öt kontinensen is éltem és dolgoztam búvároktatóként.

Bolygónk 71% -át víz borítja. Az az érzésem volt, hogy valamit kellene tennünk ezzel a számmal. Amikor Gergővel találkoztunk, megláttuk annak lehetőségét, hogy a mezőgazdaság világát a tenger alá vigyük, megőrizve az ott lévő értékeket ezen új tevékenység révén, és valami újat mutassunk a természet és bor kedvelőinek.

A tenger alatt

A tenger titokzatos egyedisége. Magas nyomás, a mélység állandó csendje, alig változó hőmérséklet és  a Hold mozgása által befolyásolt árapályváltozások. Állandó vízmozgás.

Ezek a körülmények felgyorsítják a borok fejlődését és olyan módon befolyásolják karakterüket, amely a borászok számára eddig ismeretlen volt.

Eközben a tenger alatti pincészet mesterséges koralzátonnyá alakul. Menedéket és biztonságos szaporodóhelyet biztosít több száz élőlény számára.  Az ökoszisztéma fenntarthatósága és megőrzése: egy új tenger alatti ökoszisztéma létrehozása, fejlődésének elősegítése és védelme.

Boraink

Sea Star 2018

Grenache, amely a Priorat 600-800 méter magas dűlőiről a tenger fenekéig jutott. Ugyanazokról a szőlőültetvényekről származik, amelyeket a karthauzi szerzetesek a 12. században műveltek.

Tiszta gyümölcs, frissesség, elegancia és mélység. Tanninjait a tenger állandó gyengéd mozgása érlelte és puhította.

Intenzív áfonya, friss eper és meggy ízeivel jelentkezik, a száraz, földi érzés kíséretében, amely a környék tipikus agyagos és llicorella talajából származik.

Telt íze, annak figyelemreméltó hossza és a víz alatti érlelés eredményeként fiatalságához képest kivételesen érett karakter jellemzi.

Ehhez a borhoz grillezett húsokat, olajos halakat, sajtokat, ibériai sonkát, és tésztaételeket ajánlunk.

 • Limitált kiadás: 960 palack
 • Grenache
 • Borvidék: Priorat D.O.Ca
 • Tenger alatt töltött idő: 6 hónap
 • Évjárat: 2018
 • Alk: 14% vol
 • 0,75 l

LegaSea 2017

Különböző  kisebb parcellákról gondosan válogatott szőlőből készült. Ez a fajta gondoskodás a borkészítés során egy aromákkal telt vörösbornak adott életet.

Egy igazi egyéniség. A borászat több száz éves tapasztalatát, hagyományait és a tenger nyers erejét képviseli.
Vörös és fekete gyümölcsök, földieper, szeder, ibolya virágárnyalatok intenzív, hosszan elnyúló aromáit rugalmas fűszeresség és pirított mandula jegyei egészítik ki.

Mindez egy palackba zárva, hogy majd Costa Brava hullámai alá merülve, 6 hónapos tenger alatti érlelés után olyasmivé váljon, amiről még soha nem is álmodtunk.

 • Limitált kiadás: 774palack
 • Grenache, carignan, cabernet sauvignon és syrah
 • Borvidék: Priorat D.O.Ca
 • Hordós érlelés: 12hónap (francia tölgyfa)
 • Tenger alatt töltött idő: 6 hónap
 • Évjárat: 2017
 • Alk: 14,5%
 • 0,75 l

Elfogyott – Novembertől újra kapható.

Age'nSea

Az Age’n Sea Project azzal a céllal jött létre, hogy az innováció lehetőségét kínálja a borászatoknak azáltal, hogy boraikat a tenger alatt érlelhessék. Ez a módszer lehetővé teszi a piacon való kitűnést és új lehetőségeket nyit a limitált kiadású borok világában.

Az ElixSea a kutatás és fejlesztés területén folyamatosan dolgozik a Gironai Egyetemmel, valamint olyan kutatóközpontokban, mint a CSIC és a CEAB, hogy újítsanak létesítményeiken, termékeiken és szolgáltatásaikon keresztül.

Fenntartható fejlődés

Az ElixSea csapata olyan személyekkel és szervezetekkel dolgozik és működik együtt, akik osztoznak szenvedélyünkben, és bolygónk pozitív változásait igyekeznek elősegíteni. Folyamatosan dolgozunk létesítményeink fejlesztésén annak érdekében, hogy olyan mesterséges korallzátonyokat hozhassunk létre, amelyeken különböző fajok menedéket találhatnak és szaporodhatnak.

Mindeközben különböző alapítványokkal, szervezetekkel és kutatóközpontokkal dolgozunk a lábasfejűek (polipok,tintahalak…) növekedésének és tojásrakásának elősegítésében.

Üzenj nekünk!

0
  0
  Your Basket
  Your basket is emptyReturn to Shop